keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Suuri sivellintesti

Sivellintesti, joka on kestänyt aika tarkalleen kaksi vuotta. Edellisten opintojen aikana ostin Duroyn sivellinsetin koulutöihin ja itse asiassa siveltimet on olleet varsin hinta-laatusuhteeltaan päteviä.
Okei, lunttasin tuosta omasta postauksestani, että setissä hintaa yhdelle siveltimelle on tullut jotain 2-3 euroa kappaleelta, mutta yksittäin ostettunakin kuluttajahinnat on ihan kohtuullisia. Nämä siveltimet on olleet työkäytössä ykkössettinä, vaikka niitä muitakin siveltimiä saatan omistaa eli näihin on aidosti mukava tarttua.


Varsien värit selkeästi kertoo jotain laadusta tai hinnasta. Suurimmat "ongelmat" on olleet sinivartisissa siveltimissä. Liimaukset on irronneet joistakin ja joissain holkki nitkuu siihen malliin, että kohta irtoaa lisää. Ei kuitenkaan mitään, mitä ei voisi liimalla korjata. Tää ei kuitenkaan ole ehkä se ensimmäinen sarja, jota kannattaa havitella mikäli liimaamista haluaa vältellä. Siveltiminä nää on kuitenkin yllättäneet mut täysin. Jos törmäätte siveltimeen 11, kannattaa napata kiinni, on nimittäin superhyvä häivytyssivellin. Sivellin on tuuhea ja sen verran pehmeä, että ei tarvitse pelätä raapivansa ketään, lisäksi harjakset ovat jämäkät, mutta tämä ei ole liian napakka. Toinen mainitsemisen arvoinen on huulipunasivellin (hinta näyttäisi olevan 7,40 euroa). Punasivellin on tekokuitua ja se on muodoltaan varsin toimiva, kapeahko kärki, jolla saa tarkkaa jälkeä, mutta koko sivellin ei ole niin pieni etteikö sillä voisi levittää punaa kauttaaltaan.


Näissä puna-mustissa ei kyllä huonoja olekaan. Nämä on sekä laadukkaimman näköisiä, että oloisia. Holkkeja ei ole tarvinnut liimailla, enkä ole myöskään huomannut mitään nitkumista. Ripsikampa on ihan super! Duroy itsekin luonnehtii tätä tehokkaaksi. :D Metallinen ripsikampa erottelee hyvin - ja ehdottomasti paremmin kuin muovinen - eikä piikit ole niin terävät, että tarvitsisi pelätä sohivansa ketään silmään. Ei niin, että tökkisin ihmisiä ripsikammalla silmään, mutta tajuatte ehkä jutun. Viuhkasivellin ripsivärille on jämäkkä ja hyvin hommaansa soveltuva. Jos nyt joku miinus pitää sanoa, niin peseminen voi olla hankalaa, sillä harjakset ovat jotain luonnonkuitua. Tää nyt ei ehkä ole kotikäytössä tärkeä, mutta voishan tätä hyödyntää vaikka sairaana ollessaan, ettei ripsiväriin mene mitään ylimääräistä. Ajatus on siis se, että laitetaan ripsiväriä jonkinlaiselle paletille putkilosta ja tällä sitten paletilta ripsiin.

Rajaussivellin on luonnonkarvainen ja tosi, tosi ohut. tällä saa kyllä ihan huomaamattoman ohutta jälkeä tai tietenkin paksumpaa tulosta niin halutessaan. Myös kulmasivellin on tosi pieni ja tarkka, tykkään näistä itse ihan älyttömästi. Toimii hyvin niin puutereilla kuin voidemaisillakin tuotteilla.


Sitten pari kaveria, jotka aiheuttivat epäilyksiä heti ensikättelyssä, mutta osoittautuivat ihan oiviksi. Poskipuna- ja puuterisivellin irrottivat kosteana sinistä väriä ja pudottelivat karvojaan. Ainakin minulla nämä "ominaisuudet" hävisivät parilla pesukerralla, mutta meinasi vähän säikäyttää. Siveltimet ei ole erityisen tuuheita, mutta tarpeeksi pehmeitä ja hoitavat hommansa. Poskipunasiveltimen hintakin näytti olevan alle kymmenen euroa.


Jälleen erikoismaininnan kaipaa perinteinen vaahtomuoviapplikaattori, jossa on vaihdettava pää. Kesken meikkauksen voi vaikka vaihtaa väriä valkoisesta mustaan tai huonoksi menevän pään voi vaihtaa uuteen. Vaihtopää hieman liikkuu holkissaan, mutta koska tämä ei muutenkaan ole tarkkaan työstöön, niin en ole kokenut asiaa ongelmaksi.


Sitten vielä setin paletti-/spaatteliosio. Kirkas paletti tuli setin mukana ja on ollut ihan toimiva sen jälkeen kun hioi muoviset röpelöreunat pois kynsiviilalla. Muoviin jää aina jonkinlaiset valujäljet ja tässä tapauksessa ne tekivät paletin vähän vaikeasti puhdistettavaksi. Samasta syystä vaihdoin sivellinsetistäni muoviset spaattelit metalliseen vastaavaan, jossa ei epähygieenisiä saumoja ole.

2 kommenttia:

  1. Mulla on noita sinivartisia Duroyn siveltimiä ja tykkään niistä paljon. Tällaiselle tavismeikkaajalle ihan loistavia. Omatkin alkaa olemaan melko vanhoja ja yhdessä olen huomannut juuri tuota sivellinosan heilumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa on kyllä ehdottomia helmiä! Mua liimailu ei sinänsä haittaa, mutta pari sivellintä oon onnistunut tuhoamaan kokonaan epäonnistuneella liimausyrityksellä. Liima valui jotenkin varteen ja sehän ei sitten kestänytkään. :D

      Poista

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...