sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Siveltimiä taas

Mua on jostain oudosta syystä aina kiinnostaneet meikkisiveltimet ja niitä onkin kertynyt mulle vuosien saatossa aika monta, vaikka kaikki niistä ovatkin pääasiassa olleet omassa käytössä. Nyt kun olemme koulussa aloittaneet ehostusopinnot niin oon katsonut luokkakavereiden sivellinsettejä vähän hämmentyneenä. Suurin osa luokkakavereista osti itselleen jonkun superhalvan diilin kautta 34 sivellintä sisältävän paketin. Useimmat luokkakaverit kuitenkin ovat jo moneen kertaan kironneet koomisen pitkää paketissa ollutta sivellinlaukkua, jota ei saa aukinaisena järkevästi oikeastaan millekään pöydälle. Pituuttahan laukulla on varmaan joku 60-70 senttiä. 

En tiedä johtuuko tuosta sivellinpaketista vai mistä, mutta mun mielikuva ammattimaisen näköisestä sivellinsetistä muuttui ihan täysin. Aiemmin ajattelin, että ammattimeikkaajalla on hieno iso sivellinlaukku, jossa jokaisella siveltimellä on oma kotelonsa. Vähän tähän tyyliin:
Kun tajusin, että on jokseenkin mahdotonta olettaa että jokaisella siveltimellä on oma taskunsa niin tämä alkoi näyttää jo vähän harrastelijamaiselta. Tai mahdotonta ainakin mun näkökulmastani, sillä tässä on vain osa niistä siveltimistä, joita en halua ainakaan vielä kouluun viedä.

Äskettäin ostamani Duroy-setin mukana tullut sivellintasku (ja siveltimet) taas saavat aikaan vähän toisenlaiset ajatukset. 


Näyttää jotenkin paljon ammattimaisemmalta kun siveltimet on tungettu pieneen pussiin ja varsissa on eri värejä, vaikka värit ja materiaalit saakin ne näyttämään vähän halvoilta. Muuten mulle tulee siveltimien erinäköisyydestä mieleen se, että ne on silloin meikkajan hyviksi testaamia ja meikkaajan mielestä parhaista parhaista, vaikka tässä tapauksessa ainakin todellisuus on se, että Duroy on lähettänyt sen mitä pyydettiin sen kummemmin välittämättä ulkonäöstä. Laatun en siis ota kantaa, ainoastaan siihen uskottavuuteen. 


Sanon ihan suoraan, että kirjoitin tämän itsekin hieman huvittuneena ja tietoisena "ongelmani" hölmöydestä. Tai ehkä tää ei olekaan niiin hölmö juttu, sanottiinhan jossain ikivanhassa kuvausoppaassakin, että mielikuva hyvästä kuvaajasta tulee vakuuttavien välineiden perusteella. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin

Perfektionismin loppu

  Pefektionismi sanana herättää monesti hyvin erilaisia tunteita. Joillekin se aiheuttaa vilunväristyksiä, sillä he kokevat, että kun ihmine...